U organizaciji Hrvatske gospodarske komore –  Županijske komore Karlovac, Grada Karlovca i Karlovačke županije, 01. lipnja 2022. godine, održan je Dan razvojnih projekata Karlovačke županije – ProjektiKA.

Najbolji od 70 projekata poduzetnika, gradova, općina i institucija Karlovačke županije predstavljeni su na izložbi, kao mjestu susreta za razmjenu ideja i inicijativa te sklapanje partnerstava. Ukupna vrijednost projekata je 7,5 milijardi kuna.

Jedan od gore navedenih je i projekt „RCK KaRijERA“  vrijednosti 25.740.958,05 HRK, financiran iz OP Konkurentnost i kohezija, sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.  Projekt se odnosi na uspostavu prostorno tehničkih uvjeta Regionalnog centra kompetentnosti u podsektoru elektrotehnike i računalstva (izgradnja i opremanje) te stvaranje mreže suradnje između obrazovnog, gospodarskog i civilnog sektora. Posjetiteljima su predstavljene osnovne informacije o projektu: cilj projekta, svrha projekta, projektne aktivnosti i rezultati.

Uz izložbu na Danu razvojnih projekata Karlovačke županije posjetitelji su mogli poslušati i stručni dio programa, ovaj put na temu Zelena energija – izazov ili prilika.

 

Pristupačnost