Ravnatelj Elektroindustrijske i obrtničke škole Darko Bašić, upravitelj Zanatske zadruge Gradin Zdravko Brdar te direktor tvrtke Techcon Plan d.o.o. Danijel Mihaljević potpisali su ugovore za radove i građevinski nadzor na objektu Škole u sklopu provedbe  projekta RCK-KaRijERA, vrijedne 1,4 milijuna kuna s PDV-om. Potpisivanju su prisustvovali i zamjenica župana  Primorsko-goranske županije Marina Medarić, pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije Edita Stilin te ravnatelj Javne ustanove Regionalne razvojne agencije Primorsko-goranske županije Vedran Kružić sa suradnicima.

Prisutne je u ime Škole pozdravio ravnatelj Darko Bašić te istaknuo kako će završetak radova i opremanje radionica činiti nukleus novog razvoja odgoja i obrazovanja u strukovnom školstvu u Primorsko-goranskoj županiji. Nositelj projekata RCK-KaRijERA  je Tehnička škola Karlovac kao regionalni centar kompetentnosti u podsektoru elektrotehnike i računalstva.

Zamjenica župana Marina Medarić pozdravila je prisutne u ime osnivača škole te istaknula kako je Elektroindustrijska i obrtnička škola jedna od četiri srednje strukovne škole u Primorsko-goranskoj županiji koja sudjeluje u projektima regionalnih centara kompetentnosti te da su regionalni centri kompetentnosti dio reforme strukovnog obrazovanja koji  obuhvaćaju infrastrukturne radove, specijaliziranu opremu, suradnju s poslodavcima, razvojno-gospodarskim subjektima, strukovnim udruženjima, visokim učilištima te javnim i civilnim sektorom.

U preuređenom će prostoru biti smještene tri radionice, odnosno radionica za robotiku i umjetnu inteligenciju, za obnovljive izvore energije i mikroupravljače te radionica za CNC i ručnu obradu.

Projekt RCK-KaRijERA financiran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.”. Ukupna vrijednost projekta je 25.746.958,05 kuna, bespovratna sredstva iznose 25.740.958,05 HRK od kojih će Elektroindustrijskoj i obrtničkoj školi pripasti oko 10 milijuna  kuna bespovratnih sredstava. Razdoblje provedbe projekta je od 7. siječnja 2020. do 27. travnja 2023. godine.

Pristupačnost