Dana 22. veljače 2022. godine održano je svečano potpisivanje Okvirnog sporazuma i 4 pojedinačna ugovora o javnoj nabavi radova rekonstrukcije objekta “Oružana” za potrebe uspostave infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti (RCK) u sektorima strojarstva, elektrotehnike i računarstva te turizma i ugostiteljstva.

S predstavnikom izvođača radova iz tvrtke Texo Molior, okvirni sporazum je potpisala županica Martina Furdek Hajdin, dok su ugovore potpisali ravnatelji Tehničke škole Karlovac i Trgovačko-ugostiteljske škole Karlovac, Ivan Janković i Damir Pleša, te dekan Veleučilišta u Karlovcu Ivan Štedul.

Aktivnost se provodi sklopu projekata „RCK KaRijERA“, KK.09.1.3.01.0004 u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., a temeljem poziva “Uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju kao podrška procesu reforme strukovnog obrazovanja” Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Ukupna vrijednost građevinskih radova iznosi oko 36 milijuna kuna s PDV – om, dok je za ovu aktivnost iz projekta „RCK KaRijERA“ predviđeno 11 milijuna kuna. Planirani početak radova je prva polovica ožujka, a procijenjeno trajanje radova je 17 mjeseci.

Provedbom aktivnosti projekta i izgradnjom Centra stvorit će se prostorno – tehničkih kapaciteti u vidu pet specijaliziranih nastavnih kabineta iz podsektora elektrotehnike i računalstva: obnovljivi izvori energije, digitalne informacije i komunikacije, elektronički sklopovi i energetska elektronika, industrijska automatizacija, informatika i elektronika, energetika, procesna tehnologija i zaštita okoliša, a koji će biti opremljeni specijaliziranom tehnologijom.

 

Pristupačnost